Anna Jensen

Kos

, - Adventures around the world Permalink0
Nu har jag äntligen gått igenom alla hundratals bilder vi tog på Kos och tänkte börja dela med mig av dem. Eftersom det är så mycket bilder så delar jag upp det lite, men jag har inget annat spännande att skriva om i nuläget så det gör inte så mycket. Här kommer i alla fall lite bilder från våra första dagar!


Vår resa började tidigt på morgonen eftersom vi bussen från Jönköping redan vid 05.30 på morgonen. Vi var framme på hotellet på eftermiddagen och bestämde oss för att gå raka vägen in till stan. Men först ett stopp på stranden för att doppa tårna i medelhavet! 

Jag har vart över på Kos tre gånger under den sommaren jag jobbade i Turkiet, därför hittade jag hyfsat bra inne i stan. Vi gick till en av mina favoritrestauranger och eftersom vi var där en så udda tid så var vi i princip de ända gästerna, lugnt och skönt med andra ord. I alla fall, vi firade in semestern på bästa sätt, med en grekisk sallad!



Vi hade inga höga förväntningar på hotellet. Eftersom vi bokade en sista minuten resa till ett bra pris tyckte vi att det var okej om hotellet inte var tipptopp, vi skulle ju trots allt bara sova där. Men vi blev glatt överraskade! Hotellet var jättefint och vi hade ingenting att klaga på. Ingen havsutsikt från balkongen kanske men vem behöver det? Det tog ca 30 minuter att gå in till centrum men vi tyckte att det var skönt att komma bort från liv och rörelse på nätterna. Hej tanter eller vad ska man säga? Istället för att festa om nätterna hängde vi på balkongen och drack vätskeersättning! Måste bara tillägga att det är världens bästa uppfinning, punkt slut!



Våra två första heldagar spenderade vi på stranden för att bara njuta och ta det lugnt. Vi hittade en strandbar som låg några minuter från vårt hotell. Gratis solstolar, bra läge, trevlig personal, god mat. Vad mer kan man begära? Vi gick dit på förmiddagen och stannade till 17-18 tiden på kvällen. Väldigt smidigt att bara gå upp och sätta sig när man ville äta lunch och sen beställa ner något att dricka när man låg i solen. Lata som vi är tyckte vi att det helt klart var värt att gå dit istället för att betala för en solstol på stranden. 



Redan första dagen hade vi tittat ut en restaurang som låg längst strandpromenaden. Vi lyckades (tro det eller ej) komma i tid så att vi kunde se solnedgången medan vi satt där och väntade på maten. Sen är det aldrig fel att äta middag och sitta med fötterna i sanden! 


På tal om solnedgången, hur vackert är det inte? Vi vandrade in till stan om kvällarna med den här utsikten. Magiskt!


Vår tredje kväll bestämde vi oss för att gå in till stan för att äta middag och tur var väl det för det blev det en riktigt grekisk afton! Vi åt souvlaki (det är faktiskt ett måste när man är i Grekland) och njöt av livemusik, dans och servitörer som kastade tallrikar. En underbar kväll! Tror att vi båda var redo att ge upp våra liv hemma i Sverige och flytta ner till värmen för att öppna ett café eller något.


to be continued..
Till top