Anna Jensen

Shopping

USA - Livet i Atlanta Permalink0
11:44

Som lovat tänkte jag lägga ut bilder på gårdagens shopping. Min superduper kamera får alla fotomänniskor att bli gröna av avund, I know!


Min fina strykbräda *host* fick agera bord.


Från Abercrombie & Fitch:
grön basic topp, vitt ribbat linne och mörkblå mjukisbyxor.


Från Sephora:
stärkande nagellack från O.P.I och Sephoras egna läppglans.


Från Bare Escentuals:
primer och kabuki borste (till mineral foundation)

Nu luktar hela min garderob som en Abercrombie & Fitch-butik. Allting de säljer är parfymerat med deras egna (herr?) parfym så om man inte vet var i köpcentrent A&F ligger så kan man alltid lukta sig till butiken. Haha! Tur att det luktar gott i alla fall.

In the ghetto

USA - Livet i Atlanta Permalink0
20:42

Ännu en gång har jag insett hur mycket jag hatar gps:n som finns i bilen jag kör här. Idag skulle jag göra ett tappert försök att åka till Ikea för att bota Sverige-abstinensen. Tänkte att det bara var att välja "shopping" och sen skriva "Ikea" men icke. Efter att ha försökt ett x-antal gången fick jag leta rätt på adressen. Tror ni att det fungerade? Nej, det gjorde det inte. Efter att ha svurit i säkert 15 minuter så lyckades jag hitta en adress som låg i närheten, Ikea hade gatunummer 441 och det här var 44, men alltså på samma gata. Jag tänkte att va fan det kan ju inte vara så svårt. Ikea är stort och blått, hur kan man missa det? Så jag åkte dit och när gps:n sa att jag var framme såg jag inte en skymt av Ikea. Helt plötsligt var jag ute på motorvägen och jag tänkte at där skulle jag i alla fall inte hitta rätt. Jag insåg att även om jag lyckades hitta Ikea skulle jag inte hinna gå in eftersom det började bli dags att åka till S skola och hämta honom. Så jag svängde av motorvägen, skrev in rätt adress och började köra. Några minuter senare kör jag förbi ett stort blått varuhus, Ikea. Tack som fan! Jag ville bara gråta. Senare berättade min värdmamma att gps:n är för gammal för att "hitta" i det området. Jaha, där ser man. Nästa gång får jag helt enkelt ta med karta och kompass.

Här i Atlanta finns verkligen alla typer av områden. Stora byggnader mitt i centrum, lantliv minder än 30 minuter från stan, typiska suburb-områden (som här där vi bor) och naturligtvis: getto-områden. Många många getto-områden. Idag fick jag en tur genom ett av dem då den älskade gps:n inte tog mig ut på motorvägen utan mindre vägar när jag skulle till skolan. Jag låste dörrarna för att vara på den säkra sidan. Haha!

Efter att ha plockat upp och lämnat av S bestämde jag mig för att tröstshoppa (eftersom det inte blev något Ikea). Efter ca en timme var jag nöjd och lite fattigare. Vad jag köpte får ni se imorgon. Nu är det för mörkt för att fota och jag är trött, ja vid den här tiden. Ska göra mig klar för natten och krypa ner i sängen och titta på det senaste avsnittet av big brother. Det är till och med värre än förra året. Jisses!

Ännu en helg

USA - Livet i Atlanta Permalink0
23:14

Av någon anledning får jag tiden att gå här borta, även de dagar när jag knappt gör någonting. Imorgon firar jag sju veckor här i staterna och på torsdag går vi in i mars månad.

Igår kom Anni och hämtade upp mig vid fem. Vi åkte till Cumberland mall och tittade runt lite och jag konstaterade att det är ett riktigt dåligt shoppingställe. Sen blev det middag på The Cheesecake Factory och jag valde mellan två rätter och tog naturligtvis "fel". Det var inte alls så gott som jag hoppats på men maten slank ner ändå och sen delade vi på en Cheesecake. Jag tvivlar på att jag skulle orka en hel cheesecake själv även om jag inte ätit middag innan. Men jäklar vad goda de är! Efter att ha skuttat fram i Annis gamla Jeep och förgäves försökt gå på bio så vände vi hemåt igen.

Igår under kvällen fick jag riktigt hemsk huvudvärk, nästan så att jag kände mig riktigt full och riktigt bakis samtidigt. Därför fick det bli en lång sovmorgon idag och sen spenderade jag i princip hela dagen i sängen. Skypade med syster, lyssnade på musik och läste ut underbara Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har ni inte läst den, gör det! Den är så sjukt rolig och välskriven.

Nu ligger jag i sängen igen och ser på Oscarsgalan. Kollade med värdfamiljen efter middagen men när det var dags för barnen att gå och lägga sig så återvände jag till mitt rum för att se slutet. Just nu stör jag mig mer än någonsin på att det är så mycket reklam!

Som sagt, imorgon börjar vecka sju i usa och det är sista veckan i skolan för barnen innan det är spring break. Annars händer det nog ingenting speciellt, vad jag vet..
Till top