Anna Jensen

Julledigt

- Vardagsliv Permalink0
Äntligen får jag vara lite ledig! Den här hösten har nog varit den värsta under mina tre år på högskolan och jag har varit konstant stressad sen i september. Men nu är det inte mycket kvar. De sista uppgifterna i kursen lämnades in innan jul och allt som återstår nu är 3 dagar på praktiken eftersom jag så lägligt blev magsjuk sista veckan. Efter nyår är det dags att återgå till uppsatsbubblan börja förbereda inför opponeringen, men nu över jul kan jag släppa allt som har med skolan att göra. I förra veckan fick jag även veta att jag klarade min sista tenta vilket jag verkligen inte hade räknat med. Jag grät av lycka över att äntligen ha allt avklarat! 
 
 
Det blev en lugn och skön jul i Linköping och nu är jag hemma hos mamma i Nyköping och ska spendera några dagar med att göra ingenting. Idag är det rena rama vårvädret och så jag tog med mig kaffe, bok och en filt och satta mig på balkongen. Har inte haft några julkänslor alls i år men kan inte säga att jag saknar snön och kylan.

Äntligen!

- Vardagsliv Permalink0
Idag var dagen som vi gått och väntat på med skräckblandad förtjusning sen i augusti: deadline för c-uppsatsen! Fan vad vi har kämpat och det var en stor sten som lättade från våra axlar när skickade in den imorse. All ilska och frustration som hängt över oss i flera månader är äntligen över och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med det vi har skrivit. Det ska bli så otroligt skönt att lägga uppsatsen åt sidan i några veckor. Nu finns det verkligen ingenting vi kan göra förrän det är dags för slutseminariet i januari så ingen idé att oroa sig över det just nu. 
 
Stolta, glada men otroligt slitna efter att ha suttit uppe hela natten och fixat med det sista! Nu önskar jag att jag kunde säga att endast 5 pass på praktiken återstår innan jag får vara lite julledig. Men nej, två inlämningar innan jul varav en ska vara inne imorgon. Bara att ladda inför ännu en natt fylld med plugg. Men vet ni vad, om 36 dagar tar jag examen!

kämpar in i det sista

- Vardagsliv Permalink0
6 december och nu är det inte långt kvar till jul och lite efterlängtad ledighet. Allt har gått i 110 den senaste tiden men idag fick jag erkänna mig besegrad av magkatarren och lugna ner mig lite. Jag har spenderat i princip hela dagen nedbäddad i sängen och jag tror verkligen att det var välbehövligt. Men imorgon är det bara att köra på igen! Den här veckan är jag "ledig" (i alla fall från praktiken) men imorgon har jag en klinisk examination och resten av veckan kommer vi att sitta och panikskriva på c-uppsatsen. Deadline på torsdag nästa vecka, det ska nog gå ska ni se!


I onsdags gick jag mitt sista pass på praktiken. Sju veckor flög förbi och jag är väldigt nöjd med min tid på urologen. När praktiken var över isolerade jag mig i min lägenhet för att tentaplugga fram till fredagen. Högst oklart hur det gick, men nu kan jag inte göra något mer åt saken så det är bara att lägga det åt sidan ett tag. På kvällen firade jag, Linnéa och Carro att vi i alla fall överlevde tentan. Vi började kvällen med vin och På spåret och avslutade på Aka, helt okej kväll ändå.  

 

I söndags gick jag upp tidigt för att möta upp Linnéa vid bussen som tog oss till Göteborg. Dumma som vi är hade vi inte planerat så bra och var framme alldeles för tidigt. Vad gör man för att fördriva tiden i Göteborg? Starbucks så klart! Vi hann även titta runt lite inne i Nordstan och äta väldigt god men dyr thaimat innan vi vandrade iväg mot dagens höjdpunkt: 
 
 

JUL PÅ LISEBERG! Jag har aldrig varit där och jag tror att vi har pratat om att åka dit sen vi började plugga men det har aldrig blivit av. Det levde verkligen upp till förväntningarna kan jag säga!

 

Vi var där runt 14-tiden och hann titta runt i parken och bestämma vad vi ville köpa innan det blev allt för mycket folk. 
 
 

Linnéa ville bestämt spela på chokladhjulet. Hon sa något i stil med "jag spelar alltid men vinner aldrig", sen fick hon släpa runt på den här resten av dagen. 
 
 

Vi lyssnade på julkören, tittade på is-showen, köpte julklappar, åt brända mandlar och njöt av julstämningen. En underbar och mysig dag och det är definitivt inte sista gången jag åker dit. 
Till top