Anna Jensen

Sista juli

- Vardagsliv Permalink0
Vad tusan hände med sommaren? Tiden har gått sjukligt fort och imorgon går vi in i augusti månad. Jag jobbar och står i här i Jönköping och nu är snart två veckor med dag-och kvällspass avklarade. Det går bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Självklart är det jobbigt att behöva gå upp kl.5 vissa dagar men jag känner att jag lär mig mer på dagarna än på nätterna. Efter den här helgen återstår bara två veckor och sen är det slut på sommarschemat. Har tänkt att jag ska hoppa in och ta några extrapass under hösten om jag hinner, men får se hur det ligger till med C-uppsats och praktik.

På tal om något helt annat, jag och Linnéa har bokat en sista minuten resa till Grekland! Vi träffades i veckan för att leta resor och vi hade ingen aning om vart vi ville åka. Efter att ha letat ett bra tag bestämde vi oss för ett hotell på Kos som vi fick för ett väldigt bra pris! Vi åker i slutet av augusti så det är mindre än en månad kvar. När jag jobbade i Turkiet för 3 år sen så åkte jag över till Kos tre gånger och sen dess har jag alltid tänkt att jag vill åka tillbaka på en "riktigt" semester.


Älskade Grekland! Någon gång skulle jag helt klart vilja "öluffa" runt bland de Grekiska öarna.


Nej ni, nu är det dags för mig att hoppa ur soffan och börja förbereda mig inför en kväll på jobbet. 

A mix of Swansea, part 2

Swansea, vt-16 Permalink0
Och här kommer de sista bilderna från termin i Swansea. Lite sorgligt för det är först nu jag faktiskt börjar inse att det är över. Tur att jag och Linnéa har planerat en resa tillbaka i september!


Älskade strand! Swansea University har verkligen världens bästa läge. Det är bara att gå över vägen så kommer man ner till detta. Tänk vad mycket tid jag har spenderat där! Alla löprundor, lediga dagar i solen och alla gånger vi promenerat längst strandpromenaden för att komma in till stan. Lika underbart varje gång!Inte nog med att vi var bortskämde med att ha stranden nedanför oss, precis bakom campus låg Singleton Park. Perfekt ställe för en kaffe i solen eller en kvällspromenad.


Mycket kaffe har det blivit med den här sköna bönan och extra härligt blev det när vi kunde sitta ute i solen. När sommarvärmen kom till Swansea firade vi med glass på stranden. Joe's Ice Cream kan vara bland det godaste jag någonsin ätit!


Underbara London! Jag som hade planer på att åka dit så många gånger under terminen men tyvärr blev det bara en gång. Blev helt förälskad i staden och kommer definitivt åka tillbaka!Nu är jag inget större fan av fotboll men när Sverige och Wales mötte varandra i en träningsmatch inför EM då jäklar var det krig! Vi slog vad med Jacob om vem som skulle vinna och förloraren fick gå rakt ner till vattnet och ta sig ett dopp med kläderna på. Ni vet vem som vann va?I början av juni kom Mette tillbaka till Swansea och hälsade på. En varm sommarkväll träffades vi för att grilla hemma hos Will. Kändes faktiskt som att vi var i Sverige och jag fick nästan lite hemlängtan.När ens bästa vän är lite nere får man snällt följa med till stranden klockan 3 på natten. Där satt vi i 2,5 timme och väntade på soluppgången innan vi insåg att det var så molnigt så att vi inte kunde se solen. Vad kan man säga, great minds think alike. I vårt fall innebär det oftast att vi inte tänker alls...Och så kom dagen när vi tillslut var tvungna att säga hej då och sätta oss på planet hem till Sverige. Det var jobbigt, riktigt jobbigt och det enda jag kunde tänka på var att vi ses igen i september. Efter en bussresa på 6 timmar och en flygresa på nästan 2 timmar så var vi framme på Landvetter. Så här glad var jag när jag äntligen kunde beställa en glutenfri hamburgare på Mc Donalds. Sverige är kanske inte så dumt trots allt!It's an end of an era! En underbar resa och jag är så tacksam att jag fick möjligheten att åka! Stort tack till alla underbara människor som jag har träffat under min termin i Swansea och som har gjort den här tiden oförglömlig. Och tusen tack till min partner in crime Linnéa, vi hade nog inte klarat oss utan varandra!

A mix of Swansea, part 1

Swansea, vt-16 Permalink0
Har en del Swansea-bilder kvar att visa och tänkte släga upp två inlägg med blandade bilder. Kanske inte helt i kronologisk ordning men det får ni leva med. Här kommer första delen.Första och (antagligen) lugnaste besöket på Wind Street samt första men absolut inte sista fikan på Starbucks. Vem kunde ana att jag skulle gå till Starbucks bara för att få tag i vanligt svart bryggkaffe?"Jag visar bilder på rummet när jag fixat i ordning". Jo men visst, när har jag någonsin ordning och reda omkring mig? Så här har ni det, mitt lilla rum på 10-11 m². Världens obekvämaste säng och en brandvarnare som gick igång och man duschade med öppen dörr. Kostade en mindre förmögenhet men tro mig, det var guld värt att slippa dela badrum!Inför RBS 6 nations blev mina roomies lite galna och dekorerade hela korridoren. Tydligen tyckte de att jag skulle heja på England, tack för det (de vann ju trots allt).Middag på TGIF med Matilda, Mette och Linnéa. En av de första gångerna vi hänge alla fyra och långt innan vi åkte till Dublin tillsammans.  Dublin ja, ibland glömmer jag faktiskt bort att vi var där. Det var mitt i en jobbig period så har både bra och dåliga minnen från den resan. Men jag är otroligt glad att vi åkte!ÄNTLIGEN säger jag bara! Ända sen jag gjorde min första tatuering (för snart 6 år sen, hjälp!) så har jag planerat att göra den här. Men jag har haft svårt att bestämma typsnitt och sen har det bara inte blivit av. Tänkte att det skulle vara ett roligt minne om jag gjorde den i Swansea så jag har pratat om det hela terminen. I april insåg jag att om jag ville få den gjord så var det tvungen att bli nu för annars skulle den inte hinna läka innan praktiken. Sagt och gjort! Drog med mig Emma och Linnéa till en studio i stan för att boka tid. Två dagar senare satt den på plats. Så vad betyder den? För er som inte ser så är det bokstaven E som är format som ett hjärta. Varför? Den är naturligtvis för min älskade storasyster Emelie som alltid funnits där för mig och stöttat mig i vått och torrt ♥


Underbara Mumbles. Fy skam att man inte hängde där oftare med tanke på hur nära det låg!Alla galna utekvällar med dessa underbara människor. Alla förfester och efterfester i 6K4 (dvs, "Linnéas korridor"). Alla onsdagar på Wind street och fredagar på Tooters och alla gånger vi fått för oss att gå ut en söndag eller en måndag, bara för att vi kan. Alla gånger vi tappat bort våra nycklar, ID'n eller helt enkelt varandra. Alla gånger vi dansat till fötterna blöder och vi gått hem utan skor. Alla gånger vi trängt in oss i ett toabås för att skvallra eller bara sitta ner en stund. Alla gånger någon har ramlat, haft sönder sin mobil eller tagit en shot för mycket. Vi har skrattat, gråtit, bråkat, haft deep talk och gett varandra kärleksförklaringar. Vi har spenderat alldeles för mycket pengar på taxiresor, alkohol och fyllekäk/bakismat. Men vi har skapat så många minnen och jag har älskat varje minut av min tid med er!
Till top