Anna Jensen

Sista mars

USA - Livet i Piedmont Permalink0
13:53


Sista mars idag vilket känns helt sjukt! Om ca en vecka har jag gjort en fjärdedel av mitt år här i usa. Det känns som att jag nyss kom hit samtidigt som det känns som att det var en evighet sen jag var hemma i Sverige. För en vecka sedan satt jag på planet på väg hit, vilket också känns väldigt overkligt. Jag har kommit in i rutinerna här så fort så det känns som att jag vart här väldigt länge.

Jag vet inte riktigt vad som hände med min lediga fredag. Helt plötsligt var det kväll utan att jag gjort speciellt mycket. Jag var ute på en promenad i ca 1,5 timme. Gick längst Park Avenue och åt en mindre lyckad lunch med väldigt äckligt kaffe. Vandrade upp för alla backar igen och tittade på utsikten. Längtar till regnperioden är slut så att våren kan komma på riktigt!

Idag kom en svensk au pair, Camilla, hit och hämtade mig och så åkte vi till downtown Berkeley. Köpte kaffe på Starbucks och vandrade omkring. Fick se college området som verkligen är jättefint. Vi åt lunch på Jupiter innan hon skjutsade hem mig igen. Skönt att prata lite svenska, även om det känns helt fel.

Nu ska jag vila lite och ladda upp inför kvällen. Mina HP ska ut på middag och jag har barnen. Håll tummarna för att de vill sova ikväll!

Ledig fredag

USA - Livet i Piedmont Permalink0
09:42


Har haft två långa dagar sen jag skrev sist så när jag inte jobbat har jag mest legat som en död fisk i min säng. Men idag är jag ledig så därför tänkte jag passa på att skriva lite så att ni vet att jag lever.

I onsdags jobbade jag som vanligt. Båda flickorna hade en jobbig morgon vilket gjorde att vi nästan blev försenade. Men jag fick in båda barnen i bilen i tid så ingen skada skedd. Efter att ha släppt av N vid 9-tiden blev det Starbucks-frukost vilket inte var helt fel. Spenderade mina lediga timmar hemma innan det var dags att åka iväg och hämta barn igen. Vi spenderade hela eftermiddagen hemma. Humöret från morgonen satt i och jag hade hand om två väldigt griniga flickor. Vi lyckades i alla fall få någon hyfsat lugn timme när vi alla tre satt och ritade.
Igår tog jag bara den äldsta till skolan vilket går väldigt snabbt. Sen var jag ledig fram till kl.15 eftersom mina HP skulle bort på kvällen. Hämtade båda barnen och sen åkte vi och köpte glass och lekte i en park nära L's skola. Vid fem åkte vi hem och jag gjorde en väldigt avanserad middag, mac and cheese! När det var läggdags var båda flickorna hypetaktiva och ville verkligen inte göra som jag sa. Lyckades få den ena att duscha medan den andra totalvägrade. I vanliga fall så brukar vi läsa för dem och sen somnar de själva. Igår läste första L and saga, sen läste jag. Så fort jag sa god natt och lämnade rummet var det någon som klev ur sängen och började springa omkring. Jag spelade musik för dem på min mobil, det hjälpte inte. Jag satt ner med dem, det blev bara värre. Till slut tog jag en tjock bok och satte mig ner och läste högt. Jag fick den äldsta att somna medan den yngsta fortsatte att krypa omkring i sängen. Straxt efter nio (även om det kändes som tolv) kom mina HP hem vilket gjorde att N sprang ner i hallen och jag gav upp mina försök att få henne att somna.

Tror att det är en väldigt stor omställning för barnen att jag är här istället för deras mamma så jag håller verkligen tummarna för att det kommer att bli lite lättare i framtiden. Men som tur är jobbar jag inte kväll så ofta!

Strömavbrott

USA - Livet i Piedmont Permalink0
21:24


Igår var det en väldigt lång dag. Min HM jobbade hemifrån så att hon kunde följa med och visa mig allt under dagen. Så vi skjutasde båda flickorna till skolan på morgonen och sen var jag ledig mellan 09:00-12:30. Efter att vi hämtat upp båda två åkte vi hem. Min HM har vart hemma med flickorna de senaste åren så de är inte riktigt vana vid att någon annan är hemma med dem. Då kan ni nog förstår att det blir extra jobbigt när jag har ansvar för barnen och mamman försöker sitta i arbetsrummet och jobba. Flickorna ville hela tiden springa in och fråga eller visa något, även fast jag sa nej. Tror att det bara är en vane sak för dem så förhoppningsvis kommer det att bli bättre. Vi gick i alla fall ut och lekte på baksidan i några timmar. Fick hantera både det ena och det andra utbrottet från båda barnen så när det äntligen var dags för middag var jag helt slut i huvudet. Klockan åtta däckade jag i sängen med kläderna på och sov till klockan tolv på natten. Det är i alla fall skönt att känna att man gör något vettigt för sin lön.

Imorse var jag ledig (som tur var!) och tog sovmorgon till nio. Efter att ha ätit frukost, klätt på mig och bråkat lite hade hunden (familjen har en 11 veckors labradorvalp) så letade jag rätt på ett Starbucks. Jag hade lite abstinens efter att ha vart Starbucks-fri i en vecka. Synd bara att det inte finns någon drive-through i närheten av oss. Därför måste man hitta parkering, betala, gå in och sen åka iväg.

Hur som helst. Började jobba vid 12:30, åkte och hämtade flickorna vi respektive skola och körde direkt hem igen. På eftermiddagen var det först dags för N's fiollektion och sen lämnade vi L vid hennes hebrew school (jag bor i en judisk värdfamilj). Väl hemma lekte jag och N både restaurang och frisör. Hon sprayad mitt hår fullt med balsamspray och borstade det så att alla lockar försvann. Flera gången säger hon "Anna your hair is really growing! If we do this every night it's gonna touch the ground!"

Precis innan middagen blev det strömavbrott och båda flickorna fick lite panik eftersom de trodde att strömmen aldrig skulle komma tillbaka. Jag var mer orolig för att mitt rum skulle vara svinkallt eftersom värmen inte fungerade. Men som tur var kom strömmen tillbaka efter några timmar.

Nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag orkar med den hela jobbdag imorgon. Första gången jag ska vara helt själv eftersom min HM ska vara på jobbet hela dagen. Så jag hjälper till på morgonen och sen kör jag barnen till sina skolor. Sen har vi en hel eftermiddag att fylla och eftersom det ser ut som att regnet ska hålla i sig så får vi hitta på någon innelek vi kan roa oss med. Man vet aldrig hur det slutar!
Till top