Anna Jensen

En månad i Swansea

Swansea, vt-16 Permalink0
Igår var det den 28 februari och det var alltså en månad sen jag kom hit. Hur firades det? Genom att ligga nerbäddad i sängen med influensa. Nu är det trots allt ett under att det tog mig 1 månad att bli sjuk för första gången, men det kom så jäkla olämpligt eftersom jag är ute på praktik just nu. När jag vaknade imorse hade febern stigit från 38°C till 39°C så det var bara att somna om igen och hoppas på att det börjar gå åt rätt håll snart. Blir hemma imorgon med och så får jag se hur jag mår på onsdag.

Annars då? Det va ett tag sen jag skrev här och jag har faktiskt suttit och försökt få ihop ett långt inlägg om vad jag har roat mig med den senaste tiden. Men det kommer en annan dag, nu ska jag nämligen försöka få i mig lite mat. Så länge bjuder jag på några härliga vårbilder härifrån Swansea.

Söndag igen

Swansea, vt-16 Permalink0
Jag väldigt blandade känslor kring min tidsuppfattning. Vissa dagar tycker jag att tiden går jättelångsamt och det känns som att jag har vart här i 1-2 månader. Andra dagar får jag panik när jag känner att det "redan" gått 2,5 vecka, tiden får inte gå så här fort! Hur som helst, jag trivs i alla fall jättebra och det är väl huvudsaken.

Nu är det bara en vecka kvar till det är dags för min första praktikperiod och jag börjar bli lite nervös. Nu har vi i alla fall fått en genomgång av hur sjukvårdssystemet är uppbyggt i Storbritannien och nu väntar heldagar med föreläsningar/praktiska övningar måndag-onsdag och sen ska vi förhoppningsvis få en rundtur på sjukhuset någon dag också. Ska bli skönt att få komma dit och se hur det ser ut innan vi börjar.

I skrivandets stund kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjort de senaste dagarna. Det mesta flyter bara ihop och jag har ganska svårt att hålla koll på vilken dag det är, för att inte tala om vilket datum det är! Idag i alla fall så började jag med en lång sovmorgon. Hade tänkt gå upp tidigt ocg få en massa gjort idag men icke! Jag lyckades i alla fall sparka mig själv i rumpan och ta mig ut på en löprunda på stranden. Det blåste som bara den men solen sken så det var väldigt härligt. På eftermiddagen åkte jag och Linnéa in till stan och mötte upp Matilda och Mette för att äta på The Crepe Vine, ett jättemysigt ställe som har crepes, våfflor och liknande. Själv fick jag nöja mig med glutenfria amerikanska pannkakor, men de var jättegoda! Därefter blev det bio och vi såg How to be single, sjukt rolig film!


Vet att det ser ut som att jag äter ett berg av nutella, men det var faktiskt pannkakor någonstans under allt!

Nu är det dags att krypa ner i sängen så att jag hinner få några timmars sömn i natt. Imorgon väntar skills day med fokus på såromläggning. Under förra praktiken upptäckte jag en viss fascination för sår, så det ska bli väldigt spännande!

Swansea University - Singleton Campus

Swansea, vt-16 Permalink0
Jag tycker väldigt mycket om campusområdet här i Swansea, man kan hitta allt och jag tror säkert att det finns studenter som knappt lämnar campus under sin tid här. Min favoritdel av campus är helt klart Singleton Abbey som byggdes på 1800-talet. Tyvärr är man inte där så ofta eftersom det mest är kontor nu för tiden. Men det hindrar mig inte att gå förbi ibland bara för att titta. I söndags, när jag var ute på promenad i förmiddagssolen, passade jag på att ta några bilder. Kan tänka mig att det är tusen gånger finare på våren när alla blommor har slagit ut, så jag måste komma ihåg att gå dit och fota igen senare på terminen. 

Till top