Anna Jensen

Sista helgen

- Vardagsliv Permalink0
Har helt gett upp hoppet om att ställa om mig till dag-tid den här veckan vilket i nuläget betyder att jag somnar vid 5-6 tiden på morgonen och vaknar någon gång efter lunch eller långt in på eftermiddagen. Men nu i helgen jobbar jag mina tre sista nätter och sen kan jag börja ställa om dygnet på riktigt.
 
Har haft några lugna lediga dagar den här veckan. Gjort ett halvhjärtat försök att plugga anatomi men det går inte så bra om jag ska vara ärlig. Har precis hällt i mig en kopp kaffe så jag hoppas att det får igång hjärnan så att jag kan plugga lite i natt. Har som sagt några timmar kvar innan det är dags att sova.
 
Ikväll var jag även ute på långpromenad som slutade på 1 mil. I vanliga fall brukar jag gå ut först när det börjar bli mörkt men idag blev det en runda i kvällssolen. Nyköping är faktiskt fint på sommaren men jag måste säga att jag längtar efter att få flytta ner till Jönköping igen.
 

middagssällskap

- Mat och recept Permalink0
Ikväll hade jag sällskap på balkongen när jag åt middag. Det blev tonfiskbiffar och jag vet inte vem som var nöjdast, jag eller katten.
 
Gjorde på Ica's tonfisk vilket inte var någon höjdare om ni frågar mig. Väldigt vattnig och inte så god smak. Hur som helst, biffarna har jag gjort förr (med annan tonfisk) och de är enkla och goda.
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1 ägg
- paprika
- lök
 
Låter tonfisken rinna av och blandar med ett ägg. Bryner paprika och lök i lite kokosolja och blandar i smeten. Sen brukar jag krydda med salt, peppar och chili flakes. Forma till biffar och stek någon minut på varje sida. Klart! Till biffarna blev det broccoli och min favvosås: grekisk yoghurt, vitlök och sweet chilisås.

Våfflor och fint sällskap

- Vardagsliv Permalink0
Idag blev det ett kärt återseende av min fina vän Pernilla. Vi hade mycket att ta igen eftersom vi inte har setts sen jag var hemma på semester i början på juli förra året. Vi åkte ut till Femöre för att prova på nya stället Skärgårdsvåfflan som har blivit en jättesuccé. Vi satt på berget och njöt av varsin våffla och pratade om allt som hänt det senaste året. En riktigt härlig sommardag och nu hoppas jag att det inte går ett helt år innan vi ses igen!
 
Till top