Anna Jensen

Swansea, here we come!

- Vardagsliv Permalink0
Spenderat helgen i Linköping och nu är jag hemma och vänder i Jönköping. Har skjutit upp det där med att packa resväskan men nu är det nog dags att ta tag i det så att jag slipper stressa. Imorgon åker vi ÄNTLIGEN tillbaka till Swansea! Vid 3-tiden inatt blir jag upphämtad av taxin och sen tar jag och Linnéa bussen till Landvetter. Blir en ganska lång väntan innan flyget går men vi hade inte så mycket att välja på. Precis som i januari så flyger vi till London men den här gången stannar vi i stan några timmar så att vi hinner shoppa lite. Kanske helt enkelt inte behöver packa något alls? Sen på eftermiddagen tar vi bussen till Swansea och är framme vid 20:30 på kvällen.

Våra kompisar där borta hyr ett hus tillsammans så vi ska bo hos dem. Ska bli väldigt roligt att träffa alla igen men det kommer att kännas lite konstigt att inte hänga i "vårt" kök (jag bodde ju inte där, men det kändes så för jag var alltid där). Vi kommer nog att spendera lite tid på campus i alla fall eftersom Linnéa och jag behöver sitta och skriva på uppsatsen. Vi får väl se om vi lyckas smita in i den byggnaden där vi bodde förra terminen. Annars får vi nöja oss med att vandra runt på campus och vara nostalgiska. 

hemmahelg

- Vardagsliv Permalink0
Jag har haft en lugn och skön helg hemma i min ensamhet. Tyckte att det var välbehövligt att ladda upp batterierna lite eftersom jag kommer att vara iväg de kommande tre helgerna. Nästa gång jag har en oplanerad helg är alltså precis innan jag börjar min praktik. Hjälp! Började inte terminen precis?Så här har jag spenderat min söndag. I onsdags satt jag och Linnéa och läste vetenskapliga artiklar i 7 timmar och nu har vi (förhoppningsvis) allt material vi behöver till resultatet! Nu inser jag vilken otroligt stor fördel det är att vara flytande i engelska. Även om det är en helt annan "vetenskaplig" engelska som används (jämfört med "vardags" engelskan som jag är van vid) så är det ändå skönt att känna att man hänger med utan att behöva slå upp vartannat ord man läser. Usch, jag hade antagligen fått kämpa hundra gånger mer om det inte vore för min tid i USA och Wales. Jag är så otroligt tacksam för att jag hade möjligheten att åka iväg både som au pair och på utlandsstudier!

Nej, nu ska jag sätta fart så att jag blir färdig någon gång. Ikväll har jag tänkt inviga mina nya löparskor och sen blir det film i soffan. Imorgon blir det en heldag i biblioteket så att vi blir klara med allt innan vår nästa deadline som är på tisdag.

merhaba Bodrum

- Adventures around the world Permalink0
När jag och Linnéa först började prata om att boka en sista minuten resa så sa jag att jag gärna ville åka till Bodrum. När jag flyttade därifrån för snart 3 år sedan (hjälp vad tiden går fort!) så sa jag att jag skulle komma tillbaka någon gång. Jag hade precis lyckats övertala Linnéa till att åka dit när terrorattacken på flygplatsen i Istanbul hände. Efter det var hon inte lika taggad på att åka till Turkiet och jag förstår henne. När vi istället valde att boka resa till Kos så föreslog jag att vi kunde ta färjan över till Bodrum en dag om vi hade tid. Sagt och gjort! Mitt i veckan tyckte vi att det var dags att ta en paus från stranden och åka över till grannlandet.Resan som skulle ta 35 minuter tog drygt en timme och det kändes som att vi aldrig skulle komma fram. Jag var nervös nästan hela resan och jag kunde inte riktigt förstå att jag faktiskt var på väg tillbaka till en stad som jag en gång kallade mitt hem.Men så kom vi äntligen fram och det kändes som att jag hade vart borta från Bodrum i en vecka, allt var precis som vanligt. Den sjuka värmen och alla hetsiga försäljare, tusan vad jag saknar det!Eftersom vi bara skulle vara där i några timmar så bestämde vi (eller snarare jag) att det var bäst att hålla sig inne i stan. Hade vi haft längre tid på oss hade jag gärna åkt ut till Gümbet och Bitez men nu fick vi vara turistiga inne i stan istället. Vi gick upp och ner längst "shopping gatan" där jag gått så många gånger tidigare. Vi tittade runt i butiker och jag insåg att jag fortfarande inte har något tålamod för att pruta och tjafsa med försäljare. Jag tror att jag gick runt med ett fånigt leende hela tiden för det kändes så overkligt att vara tillbaka!Jag tog med Linnéa till Bodrums bästa kebabställe för ja, är man i Turkiet så måste man äta kebab! Nu tror jag att hon äntligen förstår varför jag inte äter kebab i Sverige längre, det är inte alls samma sak!Sen blev det naturligtvis ett stopp på mitt favvo-Starbucks! Tänk vad mycket tid och pengar jag har spenderat där. Men helt klart värt det!

 

Efter lite shopping (jag fick ÄNTLIGEN köpa mina ljuslyktor som jag tjatat om i 3 år) så vandrade vi runt i hamnen innan det var dags att ta färjan tillbaka till Kos. Tack för den här gången Bodrum, vi ses en annan gång!
Till top