Anna Jensen

Shopping på Publix

USA - Livet i Atlanta Permalink0
15:20

Idag har jag spenderat lite pengar på Publix. Jaha tänker ni, vad kan man handla där som är så roligt? Ganska mycket kan jag tala om. I alla fall sånt som man råkade glömma hemma i Svearike eller helt enkelt sånt som man alltid behöver.Nödvändigheter som: tandkräm, tandtråd och deo.

Jelly Beans, bara för att det typ är mitt favoritgodis.

Plattång och kam. Min plattång lämnade jag hemma eftersom den var så sliten. Två helt okej kammar från min tid på frisörutbildningen (några bra borstar kunde vi däremot inte få) men naturligtvis glömde jag dem hemma.

Hårprodukter från TIGI. Naturligtvis glömde jag i princip alla mina produkter hemma. De senaste tre veckorna har jag därför använt Fructis schampo och balsam. Min stackars hårbotten håller på att flagna sönder. Så ni som säger att billiga produkter är lika bra som salongsprodukter: nej, så är det inte!


Allt detta fick jag för $84,11. Kanske låter mycket men tro mig, jag hade inte ens fått TIGI-produkterna för det priset om jag hade handlat i Sverige. Räknade ut att det är ca 380 kr skillnad (nu pratar jag fortfarande om produkterna, inte hela köpet). Alltså mer än 50 % billigare här än i Sverige. Tackar och bockar! Plattången betalade jag ca $20 för. Nästan så att det är okej om håret blir lockigt istället för rakt.

Nu ska jag sluta tjata om att det är så mycket billigare här än i Sverige. Istället ska jag ställa mig och stryka innan det är dags att hämta barnen.

Morgon

USA - Livet i Atlanta Permalink0
08:11

Jag har ett problem. Jag tror att snooze-funktionen på min mobil har gått sönder. Alltså måste jag vänja mig vid att gå upp första gången alarmet ringer. Inte kul!

Hur som, dagen började som vanligt vid 06:45. Upp ur sängen och ner för att göra frukost till barnen. Inga krusiduller. Rostat bröd, mjölk och omega 3-tabletter. Sen frågar S om jag kan köra dem till bussen eftersom min HM var så trött och ville fortsätta sova (den som ändå kunde göra så). Ut i bilen (i pyjamas och tofflor) och vänta in barnen. Sen köra som en biltjuv (aka. en vanlig amerikan) till bussen. Det är äckligt mycket trafik på morgonen och ibland känner jag bara för att tuta och köra rakt ut. Men det gör jag ju inte, naturligtvis. Efter att ha släppt av barnen tog jag en runda i Strabucks drive-through, observera att jag fortfarande hade pyjamas och tofflor. Kan vara det bästa med det här landet, det finns drive-through överallt. Efter en lång väntetid åkte jag hem igen (med min chai latte), åt frukost och nu ligger jag här. Ska se ett avsnitt av The Pillar of the Earth innan jag tar itu med dagen på riktigt.

Måndag

USA - Livet i Atlanta Permalink0
20:49

Bläää, jag tror att jag är på väg att bli sjuk! Har haft ont i huvudet den senaste veckan och idag slog det till riktigt ordentligt. Var helt yr och mådde illa under eftermiddagen. Har knaprat Alvedon så just nu känns det lite bättre. Skulle träffa en tysk au pair imorgon men det får helt enkelt bli en annan gång när jag har alla hästar i sallet, hehe.

Dagen har passerat utan några större problem. Under dagen tvättade jag och spenderade kanske en timme på gymmet med min HM. Jag minns knappt när jag var på gymmet sist. Ett år sen kanske? Vem vet, det kan blir nya vanor här i staterna. Efter att ha hämtat barnen vid bussen och kört den äldsta till baletten så åkte vi hem och gjorde middag. Nu är disken sedan länge avklarad och jag ligger här och fryser (kanske ett till bevis på att jag är på väg att bli sjuk?). Snart är det dags för barnen att lägga sig och då kan jag stänga in mig på rummet och titta på förra veckans avsnitt av Vampire Diaries. Jag har aldrig tid att se tv-serier på kvällarna så jag får titta på internet istället, inte mig emot.

Håller på att smida planer inför lördag. Då ska jag nämligen träffa en massa au pairer och annat folk vilket ska bli riktigt roligt. Så håll tummarna för att min lilla sjukdom bara är något lätt som hinner försvinna till helgen.
Till top