Anna Jensen

ain't nobody got time for that

- Vardagsliv Permalink0
Har lyckats dra på mig någon jäkla förkylning, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att nästan alla omkring mig går runt och är sjuka just nu. Efter en helg med nattjobb och på tok för lite sömn så slog det till. Kände mig hängig redan i måndags men eftersom jag bara hade sovit två timmar efter jobbet så tänkte jag att det bara var sömnbrist. Igår mådde jag riktig kasst när jag vaknade och spenderade min lediga dag i soffan vilket måste ha hjälpt för idag mår jag bättre och är redo för ännu ett nattpass.  
 

Från att vara pigg och glad på jobbet till att ligga hemma och tycka synd om mig själv. Te, glass och apelsiner måste ändå vara den bästa medicinen mot alla typer av sjukdomar.
 
 
Förra helgen när jag var långledig passade jag på att åka ut till Sturefors och hälsa på. Blev kvar över natten och på måndagen tog vi en promenad ner till badplatsen på förmiddagen och sen spenderades eftermiddagen på Ikea. Det är så skönt att bo nära och kunna ses när vi känner för det utan att behöva planera in något i förtid. 
 
Lägenheten känns mer och mer hemtrevlig för varje dag som går. Har äntligen köpt ramar till planscherna jag beställde någon gång i februari och nu har jag i alla fall fått upp tavlor i köket. I helgen tog jag en paus från brödbakandet och gjorde granola istället. Vet inte varför jag inte gör det oftare, det tar i princip ingen tid alls och är mycket godare än köpt granola. I måndags kom jag äntligen iväg och hämtade ut ett paket med böcker. Skulle bara köpa neonatologi boken men det blev visst lite annat också. Kokboken var i alla fall på rea. Annars skyller jag på att läslusten äntligen börjar komma tillbaka nu när jag inte pluggar längre, så då tycker jag ändå att man kan få kosta på sig lite ny skönlitteratur. 

fresh-brewed inspiration for the day ahead

- Vardagsliv Permalink0
Utbildningsveckorna på jobbet är över och jag har lyxen att vara långledig ända till tisdag när jag går på mitt första nattpass. När jag gick hem i fredags så funderade jag på vad jag ska göra med all denna lediga tid men än så länge har jag lyckats hålla mig sysselsatt. Igår hade jag en riktig hemmafixardag. Jag packade upp de sista flyttkartongerna och bar upp grejer på vinden, städade, var ute på en promenad i vårsolen, bakade bröd och tittade på finalen av melodifestivalen. Idag vaknade jag först vid 06:30 och tänkte gå upp men tvingade mig själv att ligga kvar och lyckades till slut somna om. Vad händer? Jag som i vanliga fall kan sova bort halva dagen börjar helt plötsligt bli morgonmänniska.
 
Även denna helg blev det bovetebröd, men inte riktigt samma recept som förra veckan. Det här receptet kommer också från Nillas kitchen men gick mycket snabbare att göra eftersom man inte behövde forma till frallor. Det blev väldigt gott och jag tycker att det smakade lite som grekiskt lantbröd. Ni hittar receptet här 

Sovmorgon

- Mat och recept Permalink0
Jag vet att det bara är början på mars och att vi abslout inte ska klaga på vädret eftersom det lika gärna hade kunnat vara -20°C, men behöver det verkligen snöa? Hur som helst, idag har vi bytt ut utbildningen mot ett vanligt jobbpass och som tur är ska jag gå en kvällstur så jag fick lite sovmorgon. Därför blir det frukost i soffan med nya numret av Elle Decoration.
 
Vad jag egentligen ville förmedla var receptet på dessa underbara bovetefrallor som jag bakade i söndags. Svårt att tro att de är glutenfria eftersom de är så mjuka och saftiga. Receptet kommer från Nillas kitchen och ni hittar det här ← Jag kommer definitivt prova fler av hennes recept i framtiden. 
 
Till top