Anna Jensen

Mitt januari

- Vardagsliv Permalink0
Januari är snart över och jag har knappt haft en ledig stund sen nyår. Insparken flög förbi och trots att den bara varade i fem dagar så lyckades jag bli sjuk och den där jäkla förkylningen sitter fortfarande i. Sista dagen på insparken kom Shannyn tillbaka efter en månads resande i Europa och sen bodde hon hos mig i 1,5 vecka. Imorse vinkade jag av henne vid bussen och jag kan knappt förstå att det är dags för henne att åka tillbaka till Australien. Jag kommer att sakna henne så mycket!
 
Så vad har hänt under andra halvan av januari?
 
Som sagt fem dagars inspark. Trots att jag var sjuk och skrev tenta två gånger under veckan så hade jag grymt roligt. Väldigt dålig på att ta bilder dock, precis som vanligt det vill säga.

Förra helgen flyttade jag in hos Emmie för att vara kattvakt och koncentrera mig på min tenta. Behövde aldrig vara ensam om man säger så.
 
Det är full fart i skolan och nu håller vi på med praktiska övningar och har bland annat satt sond och övat på att ge injektioner. Har även fått reda på att jag ska göra fem veckors praktik på ortopedkliniken här i Jönköping. Ska blir jätteroligt!
 
Följde snällt med till Aka i onsdags eftersom det var Shannyns sista chans att gå dit. Och ja, jag var lika dödstrött som jag ser ut att vara.

Sen har det vart ganska mycket med skolan och grupparbeten hit och dit, vi i sushi anordnade vår Health School Dinner förra veckan och det var mycket folk och väldigt god mat så vi är nöjda. Jag har även tagit över rollen som sushi representant i "Integration and Activity Committee" (IAC) på studentkåren vilket innebär ännu fler möten och planering av aktiviteter men inte bara för Hälsohögskolan utan för alla skolorna. Jätteroligt!
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och titta på en film. Känns som en evighet sen jag hade tid att göra det. Imorgon ska jag till skolan tidigt och skriva grupparbete och sen leta upp en artikel till seminariet på fredag. På lördag blir det dock något helt annat. Då åker jag till Göteborg för att gå på STS konferens. Förra året fick jag hoppa över konferensen eftersom jag precis hade flyttat och var mitt i insparken men när jag var där för två år sen så hade jag jätteroligt. Ska bli kul att få träffa några gamla bekanta från au pair-tiden.

S.U.S.H.I.'s insparksfilm

- Vardagsliv Permalink0
Känns som att jag har sprungit på möten hela dagen. På förmiddagen hade vi informationsmöte för våra nya internationella studenter så därför tänkte jag visa vår insparksfilm som vi gjorde förra veckan. Trots att den är filmad med digitalkamera och klippt av mig och Johana (som inte riktigt visste vad vi höll på med) så är vi jäkligt nöjda!

 
Nu ska jag sätta mig och plugga till tentan imorgon. Har försökt få in lite plugg under dagen men har knappt hunnit. Ögonlocken känns tunga men får hälla i mig lite kaffe så ska jag nog kunna hålla mig vaken ett tag till! Efter tentan imorgon drar insparken igång. Kommer att bli grymt!

Välkommen 2015

- Vardagsliv Permalink0

Nytt år och nya möjligheter brukar man väl säga? 2015 är här och ingen vila för min del. Har redan hunnit skriva ett grupparbete och på fredag väntar redovisning och seminarium. Nästa vecka har jag har jag en salstenta och en hemtenta och sen är den här kursen äntligen slut. Samtidigt är det fullt upp med sushi där vi förbereder ankomsten av de nya internationella studenterna, filmar en insparksfilm och planerar inför mingel och middagar. Nästa vecka är det även dags för inspark och ännu en gång ska jag vara fadder. Lite lugnare på vintern än på hösten och i år är det bara fem dagar så jag håller tummarna för att jag ska få vara frisk både under och efter insparken.

 
Blev en lugn och skön jul med familjen hemma i Nyköping. Ingen stress eller hets utan vi bara umgicks, åt massa god julmat och vilade upp oss.
 
Förra veckan återvände jag till Jönköping och min gitarr fick följa med mig hit. Har inte spelat på säkert 4 år men nu är den omsträngad och redo att användas igen. Snygg är den också om jag får säga det själv! Nyår firades i Göteborg, aldrig igen säger jag bara! Paniken som uppstod vid tolvslaget vilket slutade med att jag plöjde igenom folkmassan för att komma bort från raketer. Ja, det finns en anledning till att jag hatar nyår! Men som tur var innebär Göteborg (för min del) Starbucks och jag hann med två peppermint mocha innan jag återvände till Jönköping. Himmel och pannkaka vad gott det var!   
 
I julklapp fick jag pengar till nya löparskor av pappa och det blev ett par Nike Lunarglide 6. Hämtade ut dem i helgen och har redan hunnit med två löprundor och kan bara säga att de är helt underbara! I söndags skrev vi klart vårt grupparbete och firade med mat på Liban Deli. Sjuk gott och det kändes som att jag inte behövde äta på flera dagar efter det.
 
Lite så har det sett ut den senaste tiden. Håller mig sysselsatt som sagt. Nu ska jag plugga statistik en stund innan det är dags att sova. Imorgon ska vi göra klart insparksfilmen och på eftermiddagen blir det eventuellt grupparbete.
Till top