Anna Jensen

This sucks

- Vardagsliv Permalink0
Visumet lyser fortfarande med sin frånvaro vilket betyder att jag INTE kommer att flyga ner till Turkiet imorgon. Fan! Även om jag hade ställt in mig på att jag inte skulle få visumet i tid så var det fortfarande en liten del av mig som hoppades. Just nu känns det som att jag aldrig kommer att komma iväg men jag vet att det bara är frågan om några dagar. Men det känns väldigt tråkigt att jag missar början av introduktionen och jag kommer att få jobba dubbelt så hårt när jag väl kommer fram så att jag hinner lära mig allt innan säsongen börjar. Nu hoppas jag bara att jag får visumet innan helgen så att jag inte måste vänta en hel veckan innan jag kommer iväg.
 
Istället för att deppa ihop över att jag inte kommer iväg imorgon så ska jag försöka njuta av några extra dagar hemma i Sverige. Inte för att jag kan komma på något vettigt att göra mer än att ha tvättdag imorgon. Och varför måste det vara röd dag imorgon? Det betyder att jag tidigast får visumet på torsdag. Argh! Happy thoughts, happy thoughts, happy thoughts, happy thoughts...

Turkiska ambassaden

- Vardagsliv Permalink0
Hemma efter en vända till Stockholm. Åkte redan kl.7 imorse eftersom jag skulle förbi Vingkontoret och hämta papper först. Lite konstig känsla att vara tillbaka där och ännu konstigare att det snart är hela fem månader sen jag var där på rekryteringsdag. Då kunde jag aldrig tro att jag faktiskt skulle få det här jobbet utan var glad att jag bara skulle få gå på intervju, ett steg i rätt riktning tänkte jag men det visade sig att det blev flera steg som tog mig ända fram till målet!
 
Hur som helst, åkte direkt från kontoret till ambassaden och fick lite flashbacks när jag gick förbi amerikanska ambassaden. Såg några som stod i kö för att komma in dit och jag kände mig väldigt tacksam för att jag inte skulle söka visum till USA den här gången. Mitt besök gick i alla fall snabbt och smidigt. Kom in och behövde bara vänta några minuter innan jag fick lämna fram mina papper. Sen fick jag vänta i 30-40 min innan jag blev uppropad och fick gå fram och de berättade att allt såg bra ut så jag fick betala för mitt visum och sen sa de "du kan gå nu..". Så ja, nu är det bara att sitta hemma och hoppas på att visumet kommer så fort som möjligt.

En vecka kvar! Eller?

- Vardagsliv Permalink0
Njuter på för fullt av att bara vara ledig. Fixar lite med saker som behöver göras innan jag åker men mest är jag hemma och tar det lugnt.
 
Men just nu är allt lite rörigt måste jag säga. I fredags (när jag kom hem från sista dagen på jobbet) hade jag fått ett mail om ändrade regler för mitt hotell och att jag behövde åka upp till Stockholm och ansöka om visum. Eftersom det är så kort tid kvar till avresa så kanske jag inte hinner få mitt visum och då måste jag skjuta upp resan några dagar. Ja ja, tänkte jag. Bara att åka till ambassaden och hoppas att det går snabbt och smidigt. Satt med visumansökan i helgen och planerade att åka upp till Stockholm igår. I måndags var jag nere på stan för att ta foto till visumet och då får jag ett mail om att jag inte behöver komma upp på tisdagen eftersom det finns en del oklarheter kring det hela. Så jag fick vänta och se hur det skulle bli. Nu idag fick jag mail igen och nu ska mina papper skickas till ambassaden och om det inte blir några mer ändringar så ska jag till Stockholm på fredag. Har ingen aning om hur det blir med avresan eftersom det kan ta två veckor att få sitt visum. Minst sagt rörigt! Men jag ställer in mig på att jag ska åka den första så att jag har allt klart till dess. Får jag inte mitt visum i tid får jag helt enkelt sitta hemma och rulla tummarna till det är dags att åka.
 
Ikväll ska jag åka iväg och ta min andra Twinrix-spruta, imorgon ska jag klippa mig och på lördag åker mamma och jag till Linköping för att gratta min kära syster som fyllde 25 år i måndags. Så jag håller mig sysselsatt. Har börjat skriva lista på allt jag behöver köpa innan jag åker och idag tänkte jag gå igenom mina kläder och se vad jag ska ta med mig. Lyckades jag flytta till USA med en väska som bara vägde 16 kg så klarar jag väl av att flytta till Turkiet med en väska som får väga 30 kg?
Till top