Anna Jensen

"If I murdered someone she’s the person I’d call to help me drag the corpse across the living room floor."

USA - Livet i Piedmont Permalink0
11:21
 
Igår sa jag hej då till världens bästa Rebecca. Livet suger ganska hårt nu kan jag säga. Som tur är har värdfamiljen flygit till LA över helgen, hunden är bortlämnad och jag planerar att vandra omkring i pyjamas och vara allmänt deprimerad. Titta på film, äta onyttigt och tycka synd om mig själv. Sen kan jag ta tag i livet på måndag.
 
 
 

Schhh, jag är ledig!

USA - Livet i Piedmont Permalink0
20:03
 
Som au pair kan man inte ta sig igenom en hel dag utan att något av barnen (på något sätt) skriker, gråter eller gnäller. För att behålla förståndet får man helt enkelt fly huset ibland för lite lugn och ro. Därför får man lite smått huvudvärk när man springer in i någon annan som har ett barn som just skriker, gråter eller gnäller. Då brukar vi alltid säga: tyst, jag är ledig! På svenska, naturligtvis, och inte så högt. Igår när jag och Rebecca kvällsfikade på Barnes & Nobel var det ett barn som började skrika och vi lyckas säga "schhh, jag är ledig!" i kör. Så ja, det är en ganska välanvänd fras.
 
Sen har vi ett annat fenomen som man får uppleva som au pair, skadeglädje. Tro mig, det finns ingen bättre känsla än när man är ledig, ligger i sin säng och hör sina värdbarn få utbrott på övervåningen. Kanske låter elakt men det är så jäkla skönt att veta att man inte behöver bry sig utan bara ligga kvar där man ligger. Det är också en lättnad att höra att barnen inte bara får utbrott på mig utan även blir helt wild and crazy när deras föräldrar tar hand om dem. Det betyder helt enkelt att det inte är jag som är en dålig au pair utan att det är barnen som är galna.
 
Så nu vet ni lite vad som går runt i huvudet på en ledig au pair. Kan även säga att jag firar fyra månader i Cali idag. Knäppt, känns som att jag spenderat all min tid här. Tänk att vår lill-bebis bara var 11 veckor när jag kom hit. Vi fick bära honom upp för trappen och han såg mer ut som en säl än som en hund. Nu är han en riktigt bjässe!
 
But he still has puppy eyes!
 

En söndag

USA - Livet i Piedmont Permalink0
23:57
 
Helgen är över och idag blev det visst lite jobb. Kan inte klaga med tanke på hur lite jag jobbat den senaste månaden, men från och med imorgon är det slut på mina långa lediga dagar.
 
Imorse gick jag upp vid tio och åkte till Farmers Market med min värdmamma, äldsta värdbarnet och ett av grannbarnen. Väldigt mysigt och verkligen något man borde besöka om man åker till USA. Rebecca hämtade upp mig och jag kände att det var pinsamt att ha bott i USA i över 6 månader utan att besöka McDonalds. Vi lyckades dock inte så bra utan hamnade på något annat konsigt hamburgeställe.
 
På eftermiddagen tog jag en snabb tur till poolen med ungarna. Hem, duscha och på kvällen blev det släktmiddag med värdfamiljen då vi fick besök av farmor, farfar, farbror+flickvän. Full rulle helt enkelt. Söndagen avslutades med fika på B&N med Rebecca. Lyckades även tappa bort bilen i parkeringshuset och kände mig allmänt förvirrad. Like always, helt enkelt.
Till top