Anna Jensen

Dag 2 - shoppning!

Swansea, vt-16 Permalink0
Swansea är inte riktigt känt för sitt fina väder, snarare tvärt om då det tydligen är den blötaste staden i Storbritannien. Därför förstår ni säkert min förvåning när jag vaknade upp till solsken och blå himmel igår. Perfekt dag för att utforska centrum. Hittills har vi bara sett universitetet och med tanke på att det har regnat så har vi inte riktigt vandrat runt så mycket. 

Jag och Linnéa tog bussen i till stan, vilket endast tar ca 10 minuter. Vi började med att titta runt lite men lokaliserade Swanseas enda Starbucks ganska snabbt. För första gången i mitt liv beställde jag en vanlig kopp svart bryggkaffe och jag har nog aldrig vart så lycklig. Att gå från 5 koppar om dagen till nästintill inget kaffe alls är kanske inte så bra och när jag vaknade på morgonen mådde jag så dåligt att jag övervägde att gå och köpa koffeintabletter. Efter att ha stillat min kaffeabstinens ångrade jag mig och insåg att det kanske är bättre att trappa ner på kaffet istället.Vi började vandra runt i centrum och försökte lära oss att hitta. Efter ett varv bestämde vi oss för att ta tag i dagens uppdrag, nämligen att köpa kudde och täcke! Jag hade med mig lakan hit men har fått sova med en hoodie som kudde och min halsduk som filt i två nätter. Det funkar, men det är inte så roligt i längden. Vi begav oss till Primark där vi hittade lite grejer som är bra att ha. Sen bestämde vi oss för att släpa hem allt innan vi åkte tillbaka och handlade mat. Det här med att dela kök med 7 andra är inte jätteroligt och därför lär jag få leva på ganska enkel mat de här 5 månaderna. Av någon anledning har jag börjat tycka om yoghurt, vet inte riktigt vad som hände där men jag är i alla fall glad att jag har något jag kan äta till frukost. Har även hittat ganska mycket glutenfritt, så jag ska nog överleva. 

Har tänkt att jag ska lägga upp lite bilder på boendet. Men det får vänta tills jag har fixat klart i rummet, jag har nämligen inte packat upp allt än så just nu är det ganska rörigt. 

På plats i Swansea

Swansea, vt-16 Permalink0
Nu är det två dagar sen jag kom fram till Swansea. Har haft fullt upp så har varken haft tid eller ork att skriva här men nu tänkte jag ge er en liten uppdatering! 


I torsdag var det dags för avresa och jag mötte upp Linnéa på Landvetter vid halv tio. Flyget till London tog bara 2 timmar och resan gick snabbt och smidigt. Det blev några timmar på Heathrow innan vi hoppade på bussen till Swansea. Vad vi trodde var en 3 timmars bussresa visade sig vara 5 timmar så vi var inte framme förrän vid 21-tiden på kvällen. Eftersom vi inte var helt säkra på vart vi skulle och med tanke på att vi hade så mycket packning så bestämde vi oss för att ta en taxi. Det tog inte mer än 5-10 minuter att komma fram och efter att ha hämtat ut våra nycklar letade vi upp vårt nya hem. Boendet ligger mitt på campus vilket känns väldigt smidigt. Trots den sjuka hyran så är jag glad att jag hamnade här och inte utanför stan. 

Vi var så glada att allt hade gått smidigt och att vi kommit fram utan problem. Men naturligtvis måste någonting strula! När vi hade sagt hej då och gått till våra rum för att packa upp märker jag att det är något fel med min stora resväska. Antagligen har den fått en smäll under resan för låset gick inte att öppna. Försökte på alla sätt jag kunde komma på. Hörde av mig till Linnéa som kom till undsättning, frågade två av mina rumskompisar om hjälp men ingen lyckades få upp den där jäkla väskan. Insåg att det var lönlöst och att jag helt enkelt skulle få bryta upp den. Vid den här tiden hade klockan blivit så mycket så det var ingen idé att göra något, så fick helt enkelt klara mig på sakerna som jag hade packat i handbagaget. Dagen efter gick jag till securityn och lånade en hammare och lyckades bryta upp låset, tack och lov! Men nu måste jag köpa en ny resväska innan jag åker hem. 

Första dagen här började med en introduktion för alla nya internationella studenter. Efter lunch hade vi möte med våra kontaktlärare och de är verkligen jättetrevliga och hjälpsamma. Vi fick lite info om praktiken och upplägget av vår tid här samt schema för våra tre första veckor. Det är väldigt lugnt nu i början vilket är skönt för då hinner man lära sig hitta och fixa med allt pappersarbete som ska skickas till Jönköping. Vi fick även hämta ut våra sjuksköterskeuniformer som är lila, det känns märkligt jämfört med de vita som vi är vana vid. Hur som helst, i slutet av februari börjar vår första praktikperiod och det ska bli jättespännande.

Annars då? Än så länge känns allt bra och jag har inte haft något sammanbrott och suttit och gråtit i panik. Men det kommer kanske senare. Har fortfarande inte riktigt fattat att jag ska bo här i fem månader...  

Hejdå Jönköping

Swansea, vt-16 Permalink0
Igår morse skickade jag in min sista uppgift för termin 4 och slogs av både lättnad och panik när jag insåg att jag inte hade något annat att plugga till. Hela hösten har vart jättestressig och tentor, arbeten och praktik har löst av varandra. Men i måndag hade jag inget kvar att göra och då slog det mig att jag faktiskt åker på torsdag! Istället för att börja gråta i panik (vilket förövrigt  verkar vara min senaste reaktion på stress) satte jag igång med packningen och jag undrar verkligen vart alla grejer kommer ifrån. Jag har bott i min lägenhet i nästan 2 år och jag tänkte att jag inte hade så mycket skit liggandes men oj vad fel jag hade! Det blev ett evigt springande upp och ner till vinden och så här i efterhand förstår jag inte hur jag lyckades. 

Nu sitter jag på bussen påväg till Göteborg. Vi hann bara åka i ca 30 min innan bussen fick punktering och nu har vi stått stilla i över 1 timme nu och väntat på ersättningsbuss. Tur att jag inte har något flyg att passa i alla fall! 

Det är med blandade känslor jag lämnar Jönköping. Jag har inte vart jättetaggad på att åka iväg men jag tror att det helt enkelt beror på att jag har vart så stressad och ofokuserad så det känns som att jag inte har koll på något. Men som många säger, det löser sig när man väl är på plats. Det här är något jag sett fram emot sen jag började och jag vet att jag hade ångrat mig om jag inte skulle ha åkt iväg! 
 
Kan inte förstå att det är 4 år sedan jag var au pair  i USA och i maj är det 3 år sendan jag jobbade i Turkiet. Var tar tiden vägen? Båda bilderna är förövrigt tagna på Starbucks, är ni förvånade? I Swansea kommer jag att ha ca 3km till närmast Starbucks, kanske är lika bra för ekonomins skull? Och innan ni frågar, det är väl klart att jag har gjot research på en sån viktig sak? 
Till top