Anna Jensen

a day at sea

- Adventures around the world Permalink0
Här kommer äntligen lite fler bilder från Grekland. Bättre sent än aldrig!


Ett av Linnéas "måsten" med resan var att åka på en båttur så vi bokade in oss på en dagstur under en av de sista dagarna.

Vi hoppade på båten på förmiddagen och åkte iväg mot grannön Kalymnos. Längst vägen stannade vi till då det kom några delfiner simmandes. Tyvärr var det inte så lätt att fånga dem på bild, men det var verkligen en häftig upplevelse. 
 
Vi stannade i den lilla staden Vathi och Linnéa tog sig ett dopp innan vi gick runt och kikade lite. 


Ett väldigt mysigt och idylliskt ställe. Jag hittade självklart en massa katter som jag ville ta med hem, men fick nöja mig med att gosa lite. 

Vi såg en liten kyrka uppe på ett berg och bestämde oss för att klättra upp. Väl uppe på toppen insåg vi att det var stängsel runt omkring så vi kom inte in. Men utsikten var i alla fall fin...

Det är väl ändå happy hour dygnet runt när man är på semester? Annars kan man skylla på att det är viktigt att få i sig vätska när man är ute i solen hela dagen. Hur som helst, när vi kom tillbaka till båten var det dags för lunch. Det ingick i priset och med tanke på att vi bara hade betalat 20 euro var så hade vi inte så höga förväntningar. Men tji fick vi, det bjöds på souvlaki, sallad och tzatziki. Underbart!

Det andra stoppet blev vid den lilla ön Plati där vi fick hoppa i från båten. Jag är alltid nojig att det ska komma en haj eller något liknande men den här gången höll jag mig lugn. Vi hade köpt cyklop som vi passade på att använda och ännu en gång blev jag sugen på att ta dykarcertifikat, men så kom jag och tänka på hajarna igen så det lär aldrig bli av...


Tredje och sista stoppet blev på ön Pserimos. Vi satte oss i skuggan ett tag och åt fruktsallad innan vi tog oss ett snabbt dopp. Man måste ju trots allt utnyttja den fina sandstranden.  
 
Vi hoppade på båten en sista gång och började resan tillbaka till Kos. På kvällen var vi helt slut och det gungade i hela kroppen. Men vi var väldigt nöjda med dagen och jag tycker absolut att man ska lägga pengar på en sån här resa när man är på semester. 

enorm lättnad

- Vardagsliv Permalink0
I tisdags begav jag mig till Linköping, men inte bara för att gosa med min älskade systerdotter utan även för att skriva på hyreskontraktet till min nya lägenhet! På några dagar gick jag från att vara helt desperat och inställd på att tälta utanför sjukhuset till att helt plötsligt ha flera lägenhetserbjudanden. Den 1 februari får jag tillgång till min tvåa på 58m². Jag har inte sett lägenheten än men kände att jag inte kunde tacka nej. Nu har jag i alla fall någonstans och bo och sen får jag se om jag väljer att fortsätta leta eller om jag blir kvar där. Sen blev det så klart även en hel del gos med lilltjejen! Dagen till ära hade jag även på mig mitt fina gudmor-armband som jag fick på Amandas dop ♥

tidig morgon

- Vardagsliv Permalink0
Jag är inte och har aldrig varit en morgonmänniska, det vet väl alla som känner mig. Men jag måste erkänna att det är ganska mysigt att gå upp tidigt när man inte behöver stressa iväg till något. I alla fall när man vaknar av sig själv. Idag var en sån dag, jag hade bokat tvättid kl.7 men vaknade innan klockan ringde och kände mig ändå ganska pigg. Tro mig, det händer aldrig! Så efter att jag hade gått första rundan till tvättstugan kröp jag ner i sängen med en kopp kaffe och min nya favoritserie The Fall. 


I förra veckan, när jag tillslut insåg att det var dags att hämta vinterskorna på vinden, så passade jag på att rota fram min ljusslinga. Mysbelysning fungerar kanske året om men är ändå bäst nu på vintern. 

Idag har jag tagit "ledigt" från praktiken och ska istället åka upp till Linköping och hälsa på lillskruttan! Tänk att hon har blivit 5 månader redan. Tiden flyger iväg!
 
Till top