Anna Jensen

Veckan som gått

- Vardagsliv Permalink0
Överlevt första veckan med nya kursen Anatomi & fysiologi men börjar redan bli stressad inför tentan. Tur att jag har ganska lätt för att komma ihåg fakta och den här kursen är verkligen en sån som i princip bara handlar om att lära sig vad allt heter på latin och hur det fungerar. Inget att diskutera eller reflektera över vilket är väldigt skönt!
 
I tisdags bytt jag ut skolan mot jobb och stod på en SYO-mässa här i Jönköping och representerade STS Au Pair. Jag som älskar att stå och babbla inför folk trivdes som fisken i vattnet. På kvällen blev det även informationsmöte och så efter det var jag lagom trött och däckade i sängen direkt när jag kom hem. Men det var bara upp och iväg dagen efter för att sitta och "plugga" i skolan några timmar. Har insett att vi inte är så effektiva när vi sitter i en grupp på 5-6 pers, men alltid lär man sig något. Därefter träning och nu har jag äntligen kommit igång ordentligt. Emelie och jag ska springa tjejmilen i september så jag har börjat konditionsträna redan nu. Som jag nämnt tidigare så är jag usel på att springa men nu så börjar det ge med sig så det här ska jag tusan klara! På kvällen blev det långpromenad med Richard som slutade på över 1 mil så jag var lagom trött i benen när jag kom hem. 
 
Idag har jag haft föreläsning och gruppanatomi så vi har suttit med en atlas och slagit upp skelettdelar och sen försökt att peka ut dem på våra aningen deformerade vänner. Saknades en arm här och där men vad gjorde det. Nu ligger jag hemma i sängen och ska njuta av en lugn och skön fredagskväll vilket inte är så vanligt nu för tiden. Ska även ta och packa och städa lite här hemma för imorgon åker jag till Nyköping för att hälsa på mamma och gosa med katten i några dagar. Tiden har gått så sjukt fort så nu är det snart 2 månader sen jag flyttade och imorgon är det en månad kvar till jag får min nya lägenhet!
 
Från mässan i tisdags och anatomin idag.
 

"Botten upp och resten i håret!"

- Vardagsliv Permalink0
Igår var det alltså dags för vår första tenta. Som jag sagt tidigare har kursen vart väldigt tråkig och inte så svår förrän man skulle lära sig allt. Då upptäckte vi att den var ganska krånligt att plugga in eftersom det var ganska oklart vad som var viktigt. Hur som helst, efter några få timmars sömn begav jag mig till skolan tidigt på morgonen. Blandade känslor och jag visste inte om jag skulle spy eller springa därifrån. Men det gick helt okej och trots att vissa frågor kändes som rena grekiskan så tror jag i alla fall att jag blev godkänd. 
 
Efter tentan gick jag och skrev på kontraktet till min nya lägenhet. Yes, jag ska lämna Råslätt och förflytta mig närmre stan. En jättemysig etta ca 2,5km från högskolan så det känns jättebra! Även om jag trivs bra här och det fungerar väldigt bra med min rumskompis så har jag alltid vart inställd på att hitta något eget. Får den redan första april så det är lite drygt en månad kvar innan det är dags att flytta igen.
 
Igår kväll stod "fira att tentan är över-fest" på schemat och eftersom jag är ensam över helgen så hamnade alla människor här hos mig. För att citera Olivia, "botten upp och resten i håret!" var en ganska bra beskrivning på kvällen. Vi har pratat om det här sen vi började kursen och jag tror att halva mitt insparkslag var på plats vilket också innebar att jag hade ganska mycket att städa i natt. Nu är jag dock ganska glad att jag tog tag i det när jag kom hem för det betyder att jag kan ligga i sängen och titta på film hela dagen. Bäst att passa på nu för från och med måndag och fem veckor framåt kommer jag inte att ha något liv. Hej hej anatomin!
 
 
 
Instagrambilder från senaste veckan. 1: I tisdags försökte vi plugga till tentan men det slutade med att vi åt thai-buffé istället. 2: I torsdags åkte jag och Linnéa till hemmakväll för att köpa plugg-godis och sen satt vi i skolan hela dagen och det verkade som att några saker fastnade i hjärnan i alla fall. 3: ny lägenhet, check √ 4: Obligatorisk mupp-bild med Alex och Linnéa innan vi skulle ut igår.

Ett moment kvar

- Vardagsliv Permalink0
Blev klar med uppgiften redan halv tolv igår (ganska bra för att vara jag) och seminariet idag gick bra. Konstaterade att jag skrivit i princip samma sak som alla andra så helt fel kan jag inte ha gjort. Nu är det bara tentan kvar innan den här jävla kursen är slut. Oerhört motiverande att de har lagt en så tråkig kurs först i utbildningen. Jag undrar hur många som har funderat på att hoppa av redan nu.
 
Nu blir det i alla fall lite kvällsplugg och imorgon ska jag träffa Linnéa för att trycka in det sista i hjärnan. Vi kom nämligen fram till att vi båda har otroligt dålig självdisciplin när det gäller att plugga hemma så vi ska sätta oss i biblioteket så att vi inte har något annat val än att plugga, eller prata... Det kan man också göra!
 
Svårt att inse att det är hela 5 veckor sedan vi var mitt uppe i insparken. Då tänkte vi att det var lååååångt kvar till första tentan och nu är den snart här. Insparken var i alla fall så jäkla rolig! Här har ni delar av min insparksgrupp. Vissa dagar var vi 20 pers, andra var vi två (det vill säga, jag och Linnéa!) Här om dagen anmälde vi oss till att bli faddrar till insparken i höst. Kommer att bli grymt!
Till top