Anna Jensen

Vårfin i håret

- Vardagsliv Permalink0
Förra veckan var jag på ett efterlängtat besök hos frisören. Har varken klippt eller färgat håret på 7 månader så det var verkligen på tiden! Försökte fånga resultatet på bild men det är alltid så jäkla svårt. Trots att bilderna är tagna på samma ställe och nästan samma tid på dygnet så blev det olika ljus. Hur som helst, här är resultatet:
 
FÖRE: Utväxten var ca 10cm men skilde sig inte så överdrivet mycket från längderna (vilket är orsaken till att jag klarat mig så länge). Dock var längderna ganska varma i tonen. Hade planer på att det skulle bli något ombre-liknande så att jag kunde låta utväxten vara och bara ljusa upplängderna med slingor.
 
EFTER: Det blev inga blekta slingor som jag hade tänkt utan istället en ganska ny teknik som kallas freelights (frisören i mig blev väldigt exalterad över dessa nymodigheter). Sen en askig toning för att få bort den varma tonen. Resultatet blev en väldigt mjuk och fin övergång från botten till topparna. Trots allt fönande hade jag tagit hand om mitt hår ganska bra så det behövdes bara klippas några centimeter.  
Nu ska håret få vila från färg igen! Det lär bli ganska solblekt i sommar så vi får se vad jag gör med det till hösten.

Hej våren!

- Vardagsliv Permalink1
Idag bjöd Jönköping på riktigt fint vårväder. Vi läser en väldigt flummig och onödig kurs just nu och föreläsningarna är verkligen inget att ha. Därför bestämde sig jag och Linnéa för att hoppa över dagens föreläsningar och spenderade eftermiddagen vid Bryggan istället. Kaffe, smoothie och till slut sallad och flera timmar flög förbi. Jag lyckades bränna både pannan och hårbotten men nu är kroppen fulladdad av D-vitamin och förhoppningsvis orkar jag spendera kvällen med näsan i farmakologiboken.
 

Malta i sommar

- Vardagsliv Permalink0
Nu är det 1,5 år sen jag kom hem från Turkiet. När jag åkte iväg våren 2013 tänkte jag att det blir i alla fall 2-3 säsonger utomlands innan jag börjar plugga. Men när jag inte fick jobb över vintern så började jag plugga istället. Jag har saknat guidelivet (eller snarare livet utomlands) nästan varje dag sen jag lämnade Turkiet och när skolan känts tung så har jag vart nära på att hoppa av, packa väskan och bege mig ut i världen igen. 
 
Men jag har kämpat på. Tack vare underbara vänner så har jag överlevt en väldigt jobbig höst och vinter. Nu efter första praktiken känner jag verkligen att jag valt rätt utbildning och jag är glad att jag inte gav upp när allt var som tuffast. Men längtan efter att åka iväg finns fortfarande där och jag får helt enkelt inse att jag är en sån person som alltid kommer att flänga lite hit och dit i världen. Därför känns det helt underbart att jag kan säga att det blir ännu en sommar utomlands och den här gången blir destinationen Malta! 
 Nya utmaningar och denna gång ska jag vara aktivitetsledare hos STS Språkresor! Dock blir det "bara" 3 veckor men jag tror att det kommer att bli väldigt intensivt, roligt och lärorikt. I mitten av juli åker jag iväg vilket betyder att jag i alla fall kommer att hinna med lite svensk sommar i år. 
Till top