Anna Jensen

Sjuk på semestern

Ving - Turkiet s.13 Permalink0
Kombinerar semester och hög feber. Kanske inte så lyckat men jag ska försöka njuta av ledigheten och umgås med min kära syster och Oskar. Imorse stod termometern på 40 grader så jag spenderade halva dagen i sängen innan vi åkte in till Bodrum där vi strosade runt och tittade i butiker innan det blev middag i hamnen. Nu kallar sängen för tidigt imorgon bär det av till Kos för att äta tzatziki och njuta av det lite svalare klimatet. Älskar Grekland!

Today is the day

Ving - Turkiet s.13 Permalink1
Mycket att göra den senaste tiden och har inte riktigt haft tid att skriva. Jag överlevde i alla fall min lilla sjukdom och var tillbaka till jobbet dagen efter. I söndags hämtade vi vår nya team member Nadia så nu är vi äntligen fyra på jobbet igen. Vi har bytt av varandra med semester den senaste tiden så vi har bara vart tre personer ute på hotellet. Naturligtvis går det bra men alltid skönt att vara fyra precis som det ska vara.
 
Idag är jag ledig och ska faktiskt inte till stranden. Istället har jag sovit bort halva dagen och nu funderar jag på att städa mitt rum eftersom det ser ut som ett bombnedslag. I eftermiddag ska jag även fixa min ansökan till vintersäsongen. Ska bli så spännande att få veta vart man hamnar i vinter men samtidigt är det sjukt att jag har mindre än tre månader kvar här i Bodrum. Men det ska jag inte tänka på nu utan bara njuta av att jag får bo och jobba på ett så här fint ställe.
 
OCH, ikväll landar Emelie och Oskar här i Bodrum för en veckas semester vilket ska bli helt underbart! Jag är ledig lördag-måndag så då ska vi iväg och hitta på en massa olika saker! Måste erkänna att jag aldrig har hemlängtan här, speciellt efter att jag var hemma i Sverige för bara några veckor sen så. Men det ska bli så sjukt att få visa Emelie och Oskar hur mitt liv här i Turkiet är. Minns när Emelie kom och hälsade på mig i USA förra året, det var så sjukt att ha henne där och visa allt som jag gjorde i min vardag. Då hade vi vart ifrån varandra i sju månader så det blir kanske inte riktigt samma sak den här gången men det känns ändå knäppt!
 
Slänger upp två bilder från de senaste dagarna. Lollo hade partyoutfit på MiniDiscot här om kvällen och igår fick Lasse en makeover av två barn innan vi hade MiniStars. Vet inte vem som var snyggast...
 
 

Sjukling

Ving - Turkiet s.13 Permalink2
I och med att jag ligger hemma med magsjuka/matförgiftning/whatever this shit is så tänkte jag svara på en kommentar som jag fick här på bloggen.
 
Hej! Älskar verkligen din blogg!! Jag är 15 år och det är snart dax att söka gymnasium. Jag vill verkligen också jobba som reseledare och ska söka Hotell o turism programmet. Har några frågor. Jag har läst att man måste kunna många språk, vilka kan du? Vilken linje gick du på? Gick du bara gymnasiet och sökte jobb direkt efteråt? Eller jobbade du på nån resebyrå eller något innan du sökte jobb? :) Hoppas jag får svar. Kram.
 
Först och främst, tack så jättemycket! Vad kul att du också vill jobba som reseledare, att arbeta utomlands är verkligen det roligaste som finns!
 
Att gå någon turist-inriktning kan vara väldigt användbart men absolut inget krav. Själv gick jag frisör på gymnasiet och har klarat mig fint ändå. När det kommer till språk är även det användbart och en stor merit, men samma här: det är absolut inget krav. Jag kan lite lite tyska från högstadiet men utöver det inget annat än svenska och engelska. Att kunna prata och skriva både engelska och svenska flytande är ett måste men just engelskan är inget man behöver oroa sig över, det kommer med tiden. Sen är det alltid bra om man kan prata något av de andra nordiska språken men inget måste. Det lär man sig också när man börjar jobba.
 
Efter gymnasiet arbetade jag i hemtjänsten i ca 6 månader innan jag flyttade till USA och arbetade som au pair i 9 månader. Att man har arbetat utomlands en längre tid är också väldigt bra men inget krav. Jag känner flera som fått jobb som reseledare direkt efter gymnasiet men det är "vanligare" att man jobbar ett tag innan man åker iväg.
 
I och med att jag arbetar som barn- och ungdomsledare så sökte jag inte samma tjänst som de "vanliga" reseledarna. Därför är det lite skillnad på vad man ska ha som meriter sedan innan. Men körkort, gymnasieutbildning, flytande svenska/engelska är sånt som alltid krävs. Mitt tips är att aldrig ge upp utan att söka om och om igen. Det är oftast ganska svårt att få jobb som reseledare eftersom det är många som söker men ge aldrig upp och skicka in din ansöka till flera olika ställen så ska det nog gå bra! Lycka till!
Till top